Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szenvedélyek és konfliktusok a Koronázási Szertartásjátékban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 15.
ImageAz Árpád-házi királyok uralkodását, örökségét életre keltő monumentális színpadi előadást negyedik alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári Királyi Napok keretében.
Tovább...
 
díjmentesen tekinthető meg az Osszárium a Királyi Napok alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 12.
ImageÜnnepélyes keretek között nyitják meg augusztus 13-án szombaton 9.30-tól az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen. A Királyi Napok idején, augusztus 21-ig minden nap 09.00 és 20.00 óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra. Rácz Piroska antropológus szakvezetésvel augusztus 13-án, 14-én, 20-án és 21-én 15 órától tekinthetik meg az érdeklődők az Osszáriumot.
Tovább...
 
Vasárnapig látogatható az Épületek gyufaszálból című kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 12.
Hatalmas érdeklődés övezi az „Épületek gyufaszálból” elnevezésű kiállítást. Az Öreghegyi Közösségi Házban múlt hétfőn megnyílt tárlatot eddig több százan látogatták meg. A több százezer gyufából készült tizenkét miniatűr csodaépítményt – köztük a csalai Kégl-kastély makettjét – még vasárnapig lehet megtekinteni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak továbbra is az ingyenes kiállításra!
Tovább...
 
Könnyűzenei koncertek, sztárfellépők a Királyi Napokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 12.
ImageMagyar sztárénekesek, együttesek fellépése színesíti az augusztus 12-én kezdődő Székesfehérvári Királyi Napok programjait. A koncertekre a Hotel Magyar Király előtti téren, a Zichy színpadon kerül sor az ünnepi estéken.
Tovább...
 
Egy vak király különleges története jelenik meg a Koronázó téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 12.
ImageAz idei Koronázási Szertartásjáték II. (Vak) Béla életét mutatja be több száz résztvevővel, a fény, a zene, a hang és a kép eszközeivel. Egy olyan uralkodóról szól a történet, aki nem akart király lenni, mégis sikeres uralkodó lett – maga mellett tudva egy erőskezű, a döntésekben nagy szerepet vállaló asszonyt. A főbb szerepekben Száraz Dénest, Závodszky Noémit, Mihályi Győzőt és Blaskó Pétert láthatja a közönség.
Tovább...
 
Pénteken kezdődnek a Székesfehérvári Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 11.
ImageA visszaszámlálás elindult, néhány nap múlva, pénteken este kezdetét veszi városunk legünnepibb, grandiózus rendezvénysorozata, a Székesfehérvári Királyi Napok.
Tovább...
 
Kiállítás nyílik pénteken a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 10.
Szubjektív objekt címmel nyílik kiállítás augusztus 12-én, pénteken a Pelikán Galériában. A Székesfehérvári Művészek Társaságának alkotói, P. Hencz Teréz és Arany GOLD Zoltán közös tárlatát Czinki Ferenc író, szervező nyitja meg. Minden művészetkedvelőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
három színpaddal várja a közönséget az Alba Regia Feszt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 09.
ImageIdén három színpadon, több nemzetközi és hazai fellépővel várja a közönséget az Alba Regia Feszt augusztus 9. és 11. között. Székesfehérváron több évtizedes múltra visszatekintő hagyománya van az Alba Regia Fesztnek, amelyet néhány év kihagyás után idén harmadik alkalommal rendeznek meg újra.
Tovább...
 
Erre-Arra: NÁDASDYÉK AGÁRDI KASTÉLYA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 08.
ImageAZ ERRE-ARRA „VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI CSODÁK” AJÁNLÓJA: NÁDASDYÉK AGÁRDI KASTÉLYA / A Nádasdyék (bár volt egy csodaszép, Magyarországon egyedülálló, tudor-stílusú kastélyuk Nádasdladányban), imádtak Agárdon lenni. Bár a kastély területe le van zárva, az erre-arra bejutott és készített pár fotót a kastélyról.
Tovább...
 
M. O. Walsh: Fényed ki ne hunyjon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 05.
ImageA louisianai Baton Rouge-ban a nyári délutánok tikkasztó hőségében nap mint nap összejönnek a szomszédok, hogy együtt főzzenek, hideg sört igyanak és beszélgessenek. Az itt élők figyelnek egymásra... a látszólagos idillnek is megvan a maga sötét oldala. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Jazz mindenkinek  jövő kedden kezdődik az Alba Regia Feszt! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 05.
ImageAugusztus 9-11. között ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár Belvárosában, az Alba Regia Feszt-en! A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, KosziJanka és az Irie Maffia énekesnője, Sena koncertjeit élvezhetjük idén.
Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3312 - 3322 / 6189